IFAC DECOM –TT '07 ULUSLAR ARASI ÇALIŞTAYI

(Gelişmekte Olan Ülkelerde Otomasyon Altyapısının Oluşturulması Teknoloji Transferi)

 

DECOM 07 toplantısı gelişmekte olan ve gelişmiş  ülkelerdeki özellikle otomasyona yönelik yeni teknolojilerin geliştirilmesi, araştırılması, kullanımı ve uygulanması konularında uzman  kişileri bir araya getirmekte; bu kişiler arasındaki iletişimi ve bilimsel tartışma ortamını sağlamaktadır. Üretim proseslerinde robotların geliştirilmesi ve  kullanımı, optimal tasarım, görüntü işleme, yapay sinir ağları, değişik modern kontrol yöntemleri gibi  yeni teknikleri ön plana çıkaran toplantının bir çalıştay şeklinde olması, toplantının bilimsel seviyesini arttırmasının yanısıra, özellikle uygulayıcıların ilgisini çekecektir. Sempozyum, ülkemiz üniversitelerinde doktora, yüksek lisans seviyesinde çalışan, doçentliklerine hazırlanan genç bilim adamlarımızın dünyada  ilgili konularda yapılan yeni çalışmaları tanımaları ve öğrenmeleri, kendilerinin çalışma seviyelerini dünya ülkelerine tanıtma fırsatı bulmaları,ortak projeler yürütmeleri açısından büyük önem arzetmektedir.

 

Toplantı IFAC (International Federation of Automatic Control) adlı dünyanın otomasyon ve kontrol konularındaki en bilimsel ve saygın kuruluşunun seri olarak düzenlediği DECOM konferanslarının 5. si olmaktadır. Bundan önce dünyanın en sayılı bilim adamlarının  özel ve seri oturumlarda sunduğu kıymetli tebliğleri ile katıldığı toplantılardan seçilen bildirileri, makale olarak IFAC‘ ın dünyada hepsi saygınlığı ile tanınan  yayın organları olan

gibi dergilerinde basılabilmektedir.

 

Bildiri dili İngilizce olan ve 16 - 18 Mayıs 2007 de Çeşme Altınyunus Otel’inde gerçekleştirilecek olan DECOM ’07 çalıştayının temel konuları:

 

olarak belirlenmiştir.

 

    

 

Çalıştaya destek vermesi kesinleşen kuruluşlar, IFAC(Otomatik Kontrol Uluslararası Federasyonu), TÜBİTAK, Dokuz Eylül Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi ve sanayiden destekçimiz ise şu an  FESTO ve Özkan Demir Çelik’tir.

Toplantının IFAC tarafından desteklenmesi, organizasyonun ciddiyetini ve özellikle de enternasyonal düzeyde kökleşmiş seri toplantıların 5.si olması nedeni ile de seviyeli bir bilimselliğe sahip olduğunu ortaya koymaktadır. Japonya Tokyo Teknoloji Enstitüsü / Hirose-Fukushima Robot Laboratuvarı adına Dr. Paulo DEBENEST ve Kanada Montreal Politeknik’ten Prof.Dr.Sylvain MARTEL’in misafir konuşmacı oldukları toplantıya katılacak, konusunda dünyada isim yapmış kişilerden birkaçı ve geldikleri ülkeler: Prof.Dr. Georgi Dimirovski – Doğuş Üniversitesi TR/MK (aynı zamanda çalıştay editörü), Makedonya’dan aynı zamanda çalıştay uluslararası program komitesi başkanı Prof. Dr. Tatjana KOLEMISHEVSKA-GUGULOVSKA, Avusturya Viyana Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Peter KOPACEK, Prof. Dr. P. Herbert OSANNA,  Prof.Dr. M.Numan DURAKBAŞA, Almanya’dan Prof.Dr. Rainer WÜRSLIN, Prof.Dr. Ernst SCHNEIDER’dir. Seviyeli tebliğlerin sunumu sırasında genç ve tecrübeli bilim insanlarının biribirlerini tanımaları , bilimsel tartışmaları ve  çalışmalarını mukayese etme imkanları ortaya çıkması bu gibi toplantıların getirdiği en büyük avantajlardandır.  

  

 

Çalıştay ulusal organizasyon komite başkanlığını aynı zamanda üniversitemiz makina mühendisliği bölüm başkanı  Prof. Dr. Erol UYAR yaparken, organizasyon komitesinde mühendislik fakültesi dekanımız Prof.Dr. Cüneyt GÜZELİŞ, de bulunmaktadır. Organizasyonunda büyük görev yükünü üstlenen üniversitemiz, DECOM ’07 çalıştayının  ulusal organizasyon komitesinin nerdeyse tamamını ve yerel  organizasyon komitesinin ise tamamını oluşturmaktadır. Çalıştay organizasyon komitesinde yer alan üyeler, C. Güzeliş (DEU), Z. Kıral (DEU), N. Özkurt (DEU), M. Gündüzalp (DEU), F. A. Savacı (IYTE) ve A.Özkurt (DEU) 'tur. Yerel Organizasyon Komitesi'nde ise Ar.Gör. Aytaç Gören, Ar.Gör.Levent Çetin ve Ar.Gör Özgün Başer görev almıştır. DECOM’07’nin açılış konuşmasını üniversite rektörümüz sayın Prof. Dr. Emin ALICI yapacaktır.

 

DECOM ’07 için önemli tarihler:

Taslak bildiri gönderimi: 21 Ocak 2007,
Yazarlara kabul – red bildirimi: 25 Şubat 2007,
IFAC formatında en fazla altı sayfa olmak üzere bildiri son hali gönderimi: 25 Mart 2007,
Program son halinin belirlenmesi: 15 Nisan 2007,
Yazarlara program ve bildiri konularının bildirimi: 20 Nisan 2007,
çalıştay tarihi: 17-18 Mayıs 2007.

 

 

İletişim:

Websayfası: www.deu.edu.tr/decom07

Çalıştay Editörü:

Prof.Dr. Georgi Dimirovski (gdimirovski@dogus.edu.tr)

Çalıştay ulusal organizasyon başkanı:

Prof. Dr. Erol UYAR,

Dokuz Eylül Üniveritesi,

Mühendislik Fakültesi,

Bornova, 35100, İzmir,

Tel: +90 232 3883138 – 127 / 201.

Faks:+90 232 388 78 68.

 

Bildiri gönderimi:

gdimirovski@dogus.edu.tr e-posta adresine (Çalıştay editörü Prof. Dr. Georgi DIMIROVSKI) belirlenen tarihlerden önce gönderilmesi gereklidir.

 

Katılım Ücretleri:

Akademisyen ya da Endüstriden Katılım:

(A) Erken Kayıt:
- ilk yazar ya da bildiri sunacak yazar için: 125 Euro;
- diğer tüm yazarlar ya da dinleyiciler: 100 Euro.
(B) 13 Nisan 2007'den sonra ya da çalıştay esnasında:
- ilk yazar ya da bildiri sunacak yazar için: 200 Euro;
- diğer tüm yazarlar ya da dinleyiciler: 125 Euro;

Öğrenciler için:
(A) Erken Kayıt:
- yazar ya da değil: 100 Euro;
(B)13 Nisan 2007'den sonra ya da çalıştay esnasında:
- yazar ya da değil: 125 Euro;

 

*Katılım ücretine, 18 Mayıs akşamı yapılacak olan Alaçatı turu, 17 ve 18 Mayıs öğle yemekleri, kahve ikramları ve 19 Mayıs günü yapılacak olan Selçuk, Kuşadası, Efes ve Meryem Ana Evi gezileri dahildir.

** Kayıt için aytac.goren@deu.edu.tr e-posta adresinden Ar.Gör.Aytaç Gören'le iletişim kurabilirsiniz. 

 

Önerilen Konaklama Yeri:

Altin Yunus Çeşme Turistik Tesisleri A.Ş.

 DECOM 07 kayıtlı katılımcıları için tek gece tek kişilik oda: 60 EURO, tek gece tek kişi çift kişilik odada 45 EURO (Kahvaltı ve akşam yemekleri ücrete dahildir).  Rezervasyon için aysel.baskici@altinyunus.com.tr e-posta adresine DECOM 07 konu başlığıyla e-posta gönderip rezervasyon yaptırabilirsiniz. Kredi kartı ödemeleri Kabul edilmemektedir.

 

Yayın Hakları: IFAC organizasyonlarında sunulacak olan tüm yayınların daha önce herhangi bir yerde sunulmamış ya da yayınlanmamış olması gerekir. Detaylı bilgi için İngilizce Copyright Conditions başlığını inceleyiniz.

decom07@deu.edu.tr