10-17 Eylül 2005
"VISIONS IN TEXTILES - TEKSTİLDE YENİ VİZYONLAR"
Gelenekten Tekstil Sanatına / Yarının Tasarımına
From Tradition To Textile Art / Design of Tomorrow
&
ETN Genel Kongresi
“Vision in Textiles” adlı 13. ETN etkinlikleri 10 -17 Eylül 2005 tarihleri arasında İzmir’de yer alıyor.
Üç aşamada gerçekleşecek olan etkinlikler ETN (European Textile Network), Almanya’da yayınlanan Textile Forum dergisi, Prof. Suhandan ÖZAY DEMİRKAN ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü işbirliği ile düzenlenmektedir.
Geleneksel olarak 2 yılda bir düzenlenen Uluslar arası Tekstil Konferansı ve Uluslar arası Tekstil Sanatı Sergisi’nin Sedan / Fransa’dan Türkiye’ye çekilmesi Ülkemiz için çok büyük önem taşımaktadır.
10 – 17 Eylül 2005 tarihleri arasında gerçekleşecek organizasyonda;
> 10 – 14 Eylül 2005 tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü’nde Workshop’lar
> 15 -17 Eylül 2005 tarihlerinde İzmir Sabancı Kültür Merkezi’nde 13. ETN Konferansı
> 15 Eylül - 08 Ekim tarihleri arasında ise İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde Uluslararası Tekstil Sergisi yapılacaktır.
Türk Tekstil Kültürünü yerinde tanımak amaçlı düzenlediğimiz etkinlikler çerçevesinde Textile Forum dergisi, 2005 - Mart sayısını (1/2005) “Textiles in Turkey” (Türkiye’de Tekstil) adlı özel bir sayı olarak çıkartmıştır... http://www.ETN-net.org
Tekstil Tasarım, Üretim ve Sanatının son teknolojik uygulamaları;
Prof. Reyhan Kaya ve Yrd. Doç. Özcan Uzkur, (Geleneksel Yazma Sanatı / tahta kalıp baskı), Arif Cön (Geleneksel Keçe Yapımı), Nuri Pınar Yıldırım ve Muhittin Tamay (Ebru ve Katı / kağıt kesme sanatı), Vibeke Vestby (Jakar Tezgahında Jakarlı Dokuma), Andrea Liebl (Bitkilerden El Yapımı Kağıt), Inge Evers (İpek Kağıttan Keçe Yapımı), Karla de Ketelaere (Shibori), Silja Puranen (Tekstil Üzerine Transfer Baskı), gibi tekstil uzmanlarının deneyim ve uygulamalı workshop çalışmalarında birebir izlenebilecektir.
Çağdaş Tekstil Tasarımının manevi önderi ve “geleneksel zanaatın tasarıma esin kaynağı olduğu” fikrinin savunucusu Amerikalı Jack Lenor Larsen, İngiltere’nin önemli Tekstil Dergisi olan Selvedge Dergisi’nin editörü İngiliz Polly Leonard, Anadolu Medeniyetleri Sergisi’nin ve pek çok uluslararası serginin küratörlüğünü yapmış, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi eski dekanı ve öğretim üyesi Nurhan Atasoy, İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi eski halı-kilim küratörlerinden ve Vakıflar Halı ve Kilim Müzesi’nin kurucusu Belkıs Balpınar, Uluslar arası Tekstil Sanatçısı ve Akademisyen Prof. Suhandan Özay Demirkan, Lif Sanatçısı Japon Reiko Sudo’ nun Konferans Ana Tema konuşmacıları olarak katılacaktır. 15 - 17 Eylül 2005 tarihleri arasında Sabancı Kültür Merkezi, Mithatpaşa Caddesi No.114, Konak TR-35260 İzmir’de yapılacak 13. ETN Konferansı, tekstil eğitimi veren birimler, tekstil sektörü ve tasarımcıları için de büyük önem taşımaktadır.
Konferans Öncesi & Konferans Sonrası Etkinlik Programı
10 -22 Eylül 2005
Organizatörler:
ETN (European Textile Network) & Prof. Suhandan Özay Demirkan - Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü, İzmir
Konferans dilleri:
İngilizce ve Türkçe (simultane çeviri)
Etkinlik Mekanları:
1. Sabancı Kültür Merkezi, Mithatpaşa Caddesi no.114, TR-35260 Konak- İzmir
2. Kültür ve Turizm Bakanlığı - İzmir Resim Heykel Müzesi,
Mithatpaşa Cad. No. 94 TR-35260 Konak- İzmir
3. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü,
Yavuz Bingöl Sanat Sokağı No. 4, TR-35320 Balçova -İzmir
4. Konak Best Western Hotel, Mithatpaşa Caddesi 128, TR-35260 İzmir
> Konferans Öncesi Workshoplar... Bağlantı
> Konferans Programı... Bağlantı
> Gezi Programı... Bağlantı
> Konferans Öncesi & Konferans Sonrası Etkinlik Programı... Download
> Etkinlik Katılım Formu Bilgileri... Download
Konferans Öncesi Workshoplar
Workshop’a katılım sayısı sınırlı olup, başvuru için acele edilmesi gerekmektedir.
Workshop hakkında detaylı bilgi için
İletişim: Dr. Özlenen Erdem İşmal... Email
Website... http://web.deu.edu.tr/etn
Tüm workshoplarda yiyeceğiniz cookie'ler SÖKE UN tarafından sağlanacaktır.
10 Eylül Cumartesi – 14 Eylül Çarşamba, Mekan no. 3
1. Workshop: TC1 Jakar Tezgahında Jakarlı Dokuma, Vibeke Vestby, (5 gün)
Workshop’a katılım için dokuma bilgisi ve bilgisayarda Photoshop kullanımı konusunda deneyim sahibi olmak gerekmektedir. Dokumalar 36 tel/cm sıklıkta siyah pamuk çözgü ile uygulanacaktır. TC1 tezgahı (Norveç’ten gelecek) ve bir kaç adet bilgisayar ile gerçekleşecektir. Türk katılımcılara öncelik verilecektir. 5 günlük kurs ücreti 90 Eurodur. (Türk ve Doğu Avrupalı katılımcılar için 45 Euro.)
TC1 Jakar Tezgahında Jakarlı Dokuma workshop'u sponsorları
ve
ve
Vibeke Vestby /Norveç, Oslo National College of Art and Design Okulu’nda dokuma alanında öğretim görevlisi olarak çalışmış, TC1 tekniğini geliştirmiştir. CAD dokuma programlarının yaratıcısı ve uygulamalı eğitimci olarak bütün dünya ülkelerinde dersler vermektedir.
12 Eylül Pazartesi – 14 Eylül Çarşamba, Mekan no. 3
2. Workshop: Bitkilerden El Yapımı Kağıt, Andrea Liebl, (3 gün)
Bu workshop’da yöreye özgü bitki ve hammaddeler kullanılarak kağıt yapımı ve heykelimsi objeler oluşturulması planlanmıştır. 3 günlük kurs ücreti 60 Euro'dur. (Türk ve Doğu Avrupalı katılımcılar için 30 Euro.)
Bitkilerden El Yapımı Kağıt workshop'u sponsorları
ve
Andrea Liebl / Avusturya, Bir sanat terapisti ve görsel sanatlar öğretmenidir. Kağıttan sanat objeleri oluşturmakta; kendi ülkesinde ve uluslararası sempozyum ve sergilere katılmaktadır.
3. Workshop: İpek Kağıttan Keçe Yapımı, Inge Evers, (3 gün)
Sanatçı, yaratıcı çalışmalarında ipek kağıdı ve keçeleştirilmiş ipeği bir araç olarak kullanarak bu alanda özel teknikler geliştirmiştir. Workshop’da birbiri ile birleşen kolektif bir sanat çalışması üretilmesi planlanmaktadır. 3 günlük kurs ücreti 60 Euro'dur. (Türk ve Doğu Avrupalı katılımcılar için 30 euro.) 4 Euro tutarındaki malzeme paketi katılımcılara workshop sırasında verilecektir.
İpek Kağıttan Keçe Yapımı workshop'u sponsorları
ve
Inge Evers / Hollanda, Sanat formu, sanat terapisi ve sanat objelerinin kolektif tasarımında bir yol olarak keçe yapımı konusunda üniversitede bir kurs tamamlamıştır. Ipek kağıt konusunda uzmanlaşmış, uluslararası kağıt bienallerine katılmış, ders ve workshoplar vermektedir.
4. Workshop: Shibori, Karla de Ketelaere, (3 gün)
Japon boyama sanatı olan shibori’nin kanobo, kumo, nui, maki-age, arashi ve itajime gibi tekniklerinin uygulanmasında, pamuklu ve ipekli kumaşlar üzerine reaktif boyarmaddelerle renklendirme ve serbest el boyama uygulamaları. 3 günlük kurs ücreti 60 Euro' dur. (Türk ve Doğu Avrupalı katılımcılar için 30 Euro.)
Shibori Workshop'u sponsorları
ve ve
Karla de Ketelaere / Belçika, Barselona Üniversitesi'nde tekstil tasarımı alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. 1992'den bu yana ro-shibori üzerine çalışmaktadır. Shibats-duvar örtüleri tasarlamakta, uluslararası sergilere ve sempozyumlara katılmakta, ipek boyama, batik ve shibori konularında kurslar vermektedir.
5. Workshop: Tekstil Üzerine Transfer Baskı, Silja Puranen, (3 gün)
CAD yazılımı ve transfer baskı teknolojisi kullanılarak fotografik imaj ve farklı tekstil malzemelerinin kombinasyonu ile küçük boyutta sanat çalışmaları yaratılması planlanmaktadır. İmaj yaratma işleminde deneyimli olanlar tercih edilir. 3 günlük kurs ücreti 60 Euro dur. (Türk ve Doğu Avrupalı katılımcılar için 30 Euro.)
Tekstil Üzerine Transfer Baskı workshop'u sponsoru
Silja Puranen / Finlandiya, TEXO (the Finnish Association of Textile Artists and Designers) Finlandiya Tekstil Sanatçı ve Tasarımcılar Birliği başkanıdır. Son 10 yıldır, kendi geliştirdiği keçe ve kullanılmış tekstiller üzerine transfer baskı konusunda çalışmaktadır. İskandinavya, Hollanda ve İngiltere'de bu tekniklerle ilgili dersler vermiştir.
6. Workshop: Geleneksel Yazma Sanatı (tahta kalıp baskı), Prof. Reyhan Kaya ve Yrd. Doç. Özcan Uzkur, (3 gün)
Yazma, tahta kalıp baskıcılığı veya el boyaması ile elde edilen özel figürlü tekstilleri tanımlamaktadır. Bu workshop’da yazmanın tarihsel süreci ile ilgili slayt gösterisi gerçekleştirilecek; ardından kalıp kesme, boya hazırlama, baskı ve bitim işlemlerini içeren uygulama çalışmaları yapılacaktır. 3 günlük kurs ücreti 60 Euro'dur. (Türk ve Doğu Avrupalı katılımcılar için 30 Euro.) Malzeme paketi 15 Euro olup workshop sırasında katılımcılara verilecektir.
Reyhan Kaya / TR, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü öğretim üyesidir. Tekstil baskıcılığı alanında araştırmaları yayınlanmış, uluslararası ve ulusal sempozyum ve seminerlere katılmış; konferanslar vermiştir. “ Türk Yazmacılık Sanatı” adlı yayının yazarıdır. Özcan Uzkur / TR aynı bölümde tekstil tasarımı ve baskıcılığı alanında yardımcı doçenttir.
7. Workshop: Geleneksel Keçe Yapım, Arif Cön, (3 gün)
Geleneksel keçe yapımının kazıklama, oklavalama, dizleme ve tığlamaya kadar tüm aşamaları uygulanacaktır. 3 günlük kurs ücreti 60 Euro'dur. ( Türk ve Doğu Avrupalı katılımcılar için 30 Euro.) Çalışmalarla ilgili malzemeler (takr. 50x50 cm) 5 Euro karşılığında katılımcılara sağlanacaktır.
Geleneksel Keçe Yapım workshop'u sponsoru
Arif Cön, Tire’de keçe zanaatını devam ettiren Cön ailesinin 3. kuşak temsilcisidir. Üniversite’de ekonomi eğitimi almıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü ile işbirliği içindedir. Uluslararası sanatçılara workshoplar düzenlemekte, çalışmaları yurtiçinde ve British Museum’da sergilenmiştir.
8. Workshop: Ebru ve Katı (kağıt kesme sanatı), Nuri Pınar Yıldırım ve Muhittin Tamay, (3 gün)
Ebru sanatı Türkistan’da ortaya çıkmış, Orta Asya üzerinden Uzakdoğu’da gelişip ipek yolu ile Anadolu’ya aktarılmıştır. Katı, önemli dekoratif süsleme sanatlarımızdan olup, özgün kağıt kesme tekniğidir. Yazılı metinleri oluşturmak ve süsleme amacıyla kullanılmıştır. Bu workshop’da Katı sanatı ile süsleme ve kaligrafik düzenlemeler; ebru sanatı ile kağıt ve ipek üzerine uygulamalar gerçekleştirilecektir. 3 günlük kurs ücreti 60 Euro'dur. (Türk ve Doğu Avrupalı katılımcılar için 30 Euro). Ebru ve katı için gerekli malzemeler 15 euro olup workshop sırasında dağıtılacaktır.
Ebru ve Katı (kağıt kesme sanatı) workshop'u sponsoru
Nuri Pınar Yıldırım, Üniversite eğitimini turizm alanında tamamladı. 1979'dan bu yana Ebru Sanatı ile ilgili çalışmalar yapmaktadır. Ulusal ve uluslararası düzeyde ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve Yunanistan’da sergi ve workshoplar düzenlemiştir.
Muhittin Tamay, İzmir’de zanaatkar bir aileden gelmektedir. Ebru ve Katı sanatını babasından öğrenmiş; 1998’den itibaren Katı konusunda sanatsal çalışmalarda bulunmuştur. Ulusal ve Uluslararası workshop ve sergilere katılmaktadır.
12 Eylül Pazartesi- 13 Eylül Salı, Konya
9. Workshop: Konya’da Keçe ve Çatalhöyük Gezisi, Mehmet Gırgıç, (2 gün)
12 Eylül Pazartesi Mehmet Gırgıç ve eşi tarafından keçenin yapımı tanıtılacaktır. Bu kursta katılımcılar ile ortak bir sanat çalışması planlanmaktadır. 13 Eylül Salı günü Konya’ya 60 km uzaklıktaki arkeolojik kazı yeri Çatalhöyük ile Konya Müzeleri-Tekstil Koleksiyonlar görülecektir. Konya’da 2 günlük kalma ücreti (yol hariç) 60 Euro olup; workshop için malzeme , 2 yemek, müze giriş ücretleri ve yerel taşımacılık fiyata dahildir.
Mehmet Gırgıç 3. nesil keçe tasarımcısıdır. Yabancı sanatçılar ve semazenler ile ilgili kurulda çalışmaktadır. Yurtdışında olmak üzere uygulamalı dersler vermektedir. Son olarak Amerika’da Kansas’taki 2005 Surface Design Cenference (Yüzey Tasarım Konferansı).
Gezi Bilgileri
İstanbul - Konya... Otobüs, 15 Euro - 10 saat
Konya - İzmir... Otobüs, 15 Euro - 9 saat
İstanbul - Konya... Uçak (İzmir aktarmalı), 61 Euro
Katılımcılar kendi ülkelerindeki bir seyahat acentesinden ya da Venüs Tur’dan rezervasyon yaptırabilirler.
Tavsiye Edilen Ekonomik Otel,
Mevlana Sema Hotel - Keçe Atölyesine yakın ve merkezdedir.
(Mevlana Cad. No: 59, TR-42030 Konya, tel. 90-3323504623, fax. 90-3323523521)
Mehmet Gırgıç / Keçe Kilimci
Pürçüklü Mahallesi Bostan Çelebi Sok. No.10, Tr-42030 Konya, Türkiye
Tel. 90-3323502895, Faks. 90-3323507551
Email... thefeltmaker@thefeltmaker.com
Website... http://www.thefeltmaker.com
> Konferans Programı Menusüne Geri... Bağlantı
Konferans Programı
15 Eylül, Perşembe |
. |
12:00 – 18:30 |
Kayıtlar
. |
13:00 – 18:00 |
Mekan No.1 |
|
Tur: "Tapestry Halı-Kilim Restorasyon Merkezi", İzmir Serbest BölgeSabancı Kültür Merkezi önünden hareket, (Ücret 20 Euro)
. |
19:00 |
Mekan No.2 |
|
Sergi Açılışı: "Tekstilde Yeni Vizyonlar- Gelenekten Tekstil Sanatına ve Yarının Tasarımına"
. |
16 Eylül, Cuma
. |
09:00 – 10:00 |
Son Kayıtlar
. |
10:00 – 13:00 |
Mekan No.1 |
|
Açılış Konuşmaları
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Moderatörler Beatrijs Sterk & Suhandan Özay Demirkan
Ana Konuşmacı
> Jack Lenor Larsen / USA
Turkish Treasures Inspire Textile Today
(Günümüz Tekstillerine Esin Kaynağı Olan Türk Kültür Mirası)
Sonraki Konuşmacılar
> Polly Leonard / UK, The Fabric of our Life (Hayatımızın Kumaşı)
> Nurhan Atasoy / TR, Masterpieces of Ottoman Silks in Churches And Monasteries in Eastern Europe and Russia (Doğu Avrupa ve Rusya’daki Kilise ve Manastırlarda Yer Alan Osmanlı İpekli Şaheserleri)
> Belkıs Balpınar / TR, Traditional and Contemporary Kilim (Geleneksel ve Çağdaş Kilim)
. |
13:00 – 15:00 |
Mekan No.4 |
|
Öğle Yemeği
. |
15:00 – 17:30 |
Mekan No.1 |
|
> Suhandan Özay Demirkan / TR: Wearable Art - New Design Trends in Turkey ( Giyilebilir Sanat – Türkiye'de Yeni Tasarım Trendleri)
> Günay Atalayer / TR: Ikat in Anatolian Weaving ( Anadolu Dokumalarında İkat)
> Bekir Deniz / TR: The Use of Carpet, Kilim Type of Weaving to Keep Textile Products ( Halı Kilim Türü Dokumaların Tekstil Ürünlerini Saklamada Kullanılması)
> Vibeke Vestby / N: Jacquard Weaving for Artists and Designers (Sanatçı ve Tasarımcılar için Jakarlı Dokuma)
> Meike D. Laurenson / UK: Networking Opportunities at The International Feltmakers Association (International Felt Maker Association'da - Uluslararası Keçeciler Birliği'nde - network oluşturma olanakları) |
|
19:30 – 21:00 |
Mekan No.4 |
|
Slayt Gösterisi
Moderatör: Lala de Dios / UK: 10 dakikada, 10 slayt (simültane çeviri yoktur)
Plan, proje, özel deneyim, sanat çalışmaları hakkında bilgi alışverişi için resmi olmayan toplantı. (Sunum yapmak isteyenlerin önceden ETN sekreterliğine başvurması gerekmektedir.) |
|
|
17 Eylül, Cumartesi
. |
10:00 – 13:00 |
Mekan No.1 |
|
Moderatör: Lala de Dios & Ayten Sürür
. |
|
Ana Konuşmacı
> Reiko Sudo / J: Use of Old Techniques to Create New Fabrics (Yeni Kumaş Yaratımında Eski Tekniklerin Kullanımı)
Sonraki Konuşmacılar
> Mehmet Saçlıoğlu / TR: Textile Design Education and Relations with The Textile and Apparel Industry (Tekstil Tasarım Eğitimi, Tekstil ve Giyim Endüstrisi ile İlişkileri)
> Nevbahar Göksel & Özlenen Erdem İşmal / TR: Turkish Trend Setters in Fashion, Connecting West and East (Modada Batı ile Doğu’yu Birleştiren Türk Trend Belirleyicileri)
> Nesrin Önlü / TR: Traditional Handweaving Sources in The Aegean Region (Ege Bölgesi’nde Geleneksel El Dokuma Kaynakları)
> Gaye Kırlıdökme Belen /TR: From Turkish Trousseau to Home Textiles of Today (Türk Çeyizinden Günümüz Ev Tekstillerine)
> Füsun Özpulat / TR: "Yorgan" - The Turkish Quilt Art ("Yorgan" – Türk Kırkyama Sanatı)
> Şerife Atlıhan / TR: The Socio-Economic Consequences for The DOBAG Weavers (DOBAG Dokumacılarının Sosyo-Ekonomik Durumları)
> Silja Puranen / FIN: TEXO - Textile Artists, An Association of Finnish Textile Artists (TEXO – Tekstil Sanatçıları, Finlandiya Tekstil Sanatçıları Birliği)
. |
13:00 – 14:00 |
Öğle yemeği, Mekan No.4
. |
15:00 – 18:00 |
ETN Genel Kongresi (ETN üyeleri için/özel program), Mekan No.1
. |
14:00 – 18:00 |
İzmir Turu (üye olmayanlar için),
İzmir Agorası, Kadifekale, Tarihi Kemeraltı Çarşısı, Kızlarağası Hanı
Hareket yeri: Konak Best Western Hotel, Mithatpaşa Cad. No:128, İzmir (Ücret 20 Euro)
. |
20:00 |
Veda Yemeği : Konferans otelinden otobüsle ayrılış. Mekan No.4 |
16 Eylül Cuma Sabahı Konferans Konuşmacıları
Jack Lenor Larsen / USA
Çağdaş tekstil tasarımının manevi önderi ve “geleneksel zanaatın tasarıma esin kaynağı olduğu” fikrinin savunucusudur. Larsen, tekstil tasarımcısı, kumaş üreticisi olarak çalışmış; bu alanda pek çok yayını bulunmaktadır. Ayrıca sergi küratörlüğü yapmıştır.
Polly Leonard / UK
İngiltere’nin önemli tekstil dergisi Selvedge editörüdür. Dergisinde “Etnolojik kökenli tekstiller, tekstil el sanatları ve çağdaş lif sanatı” konularına yer vermektedir.
Nurhan Atasoy / TR
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi eski dekanı ve öğretim üyesidir. Osmanlı ve Türk dekoratif sanatları üzerine konferanslar vermiş; araştırmaları İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanmıştır. “İpek” kitabının proje başkanı ve yazarıdır. Anadolu Medeniyetleri Sergisi’nin ve pek çok uluslararası serginin küratörlüğünü yapmıştır.
Belkıs Balpınar / TR
İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi eski halı-kilim küratörlerinden ve Vakıflar Halı ve Kilim Müzesi’nin kurucusudur. Uzun yıllar Anadolu kilimleri üzerine yaptığı araştırmaları yayınlanmış; bu alanda yurt içi ve dışında konferanslar vermiştir. Bugün art-kilim ve keçe tasarımlarını kapsayan sergiler açmaktadır.
> Konferans Programı Menusüne Geri... Bağlantı
GEZİ PROGRAMI
18 Eylül, Pazar
Ayrılma Mekanı No.4, Hareket Yeri Konferans Oteli
1. Tire, Ödemiş ve Birgi’deki el sanatları merkezlerine gezi
Tire’de Etnografya Müzesi ve Arif Cön’ün Keçe atelyesi; Ödemiş Kostüm - Tekstil Müzesi ve İpek Fabrikası; Birgi’de Çakırağa Konağı. (20 Euro, Öğle yemeği hariç)
2. Efes Antik Şehri’nin ziyareti
Mermerli yol, Roma Hamamları, tiyatro, Artemis Tapınağı ve Efes Arkeoloji Müze ziyareti, Şirince Köyü’ne ziyaret. (40 Euro, Yemek dahil)
3. Bergama ve Yuntdağ’a gezi (Bergama & DOBAG projesi)
Acropolis, kütüphane ve Dionysos Tapınağı’nın yer aldığı tarihi Bergama kazı yerinin gezilmesi, Prof. Şerife Atlıhan rehberliğinde Yuntdağ Dobag dokuma köyünün ziyaret edilmesi. Köyde öğle yemeği. (20 Euro, Öğle yemeği dahil)
19 - 22 Eylül, Pazartesi - Perşembe
Bursa ve İstanbul Turu
19 Eylül, Pazartesi
09:00 Konferans Oteli önünden Bursa’ya hareket
12:00 Yolda yemek molası
14:00 Bursa Kent Müzesi, Ulu Cami ve ipek pazarının gezilmesi (Tekstil Mühendisi Erol Tanındı rehberliğinde)
18:00 Kervansaray Oteli’ne varış ve yerleşme
20:00 Bursa’da akşam yemeği ve akademisyenler-tekstilcilerle buluşma
20 Eylül, Salı
09:00 Bursa ziyaretlerinin devamı: Yeşil Cami ve Yeşil Türbe
11:00 Yeni Uluumay Kostüm Müzesi’nin gezilmesi (Esat Uluumay rehberliğinde)
13:30 Öğle yemeği
15:00 Otobüs ve feribot seferiyle İstanbul’a hareket
19:00 Sultanahmet Meydanı civarında Fehmi Bey Oteli’ne varış (üç gece)
21:00 İstanbul’da akademisyen ve sanatçılarla akşam yemeği
21 Eylül, Çarşamba
09:00 Topkapı Sarayı ve Türk İslam Eserleri Müzesi’nin gezilmesi (Belkıs Balpınar rehberliğinde)
13:00 Topkapı Sarayı Konyalı Restoran’da öğle yemeği
15:00 - 18:00 Sultanahmet semti, Sultanahmet Cami, Kapalı Çarşı tekstilciler gezisi (Suhandan Özay Demirkan rehberliğinde)
20:00 Sanatçı, küratör ve akademisyenlerle buluşma ve Boğaz-Ortaköy’de akşam yemeğ
22 Eylül, Perşembe
08:30 Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü’nü ziyaret (Tekstil bölümü’nden Prof. Ayla Salman rehberliğinde)
10.30 Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil Bölümü (Tekstil Bölümü’nden Prof. Dilek Alpan rehberliğinde)
13:00 Üniversite Restoranı’nda öğle yemeği
15:00 Giysi, aksesuar ve yemek tasarımcısı Gönül Paksoy showroom’unun gezilmesi,
16.30 Sadberk Hanım Müzesi’nin gezilmesi (Tekstil küratörü Lale Görünür rehberliğinde)
20:00 Sanatçı, küratör ve akademisyenlerle buluşma, "Meyhane"de akşam yemeği
Gezi Ücreti
4 günlük gezi ücreti katılımcı sayısına göre değişmektedir. Maksimum 278 Euro, minimum 220 Euro. (Ödemeler Venüs Turizm Organizasyon tarafından tur başlangıcından önce katılımcıların kredi kartından ödenebilir.) Gezi ücreti; otobüs yolculuğu, 4 gece konaklama / kahvaltı, öğle yemeği, giriş ücretleri ve tur rehberliğini kapsar.
Yabancı katılımcılar için konferans ve workshop başvuru adresi
ETN Sekreterliği
PO Box 5944 , D-30059 Hannover, Germany
Tel. +49511817007, Fax. +49511813108
Email ... etn@etn-net.org
Web Sitesi ... www.etn-net.org/etn/211e.htm
Türk katılımcılar için konferans ve workshop başvuru adresi
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü
Tel. 0232 2389075, Fax. 0232 2390594
Email ... gsf-tekstil@deu.edu.tr (İletişim: Dr. Özlenen Erdem İşmal)
Web Sitesi ... http://web.deu.edu.tr/etn
> Konferans Programı Menusüne Geri... Bağlantı |