Tarihçe

1982 Yılında Fen-Edebiyat Fakültesi olarak kurulan Fakültemiz, 1991-1992 eğitim-öğretim yılında eğitime başlamıştır. 2010 yılında Fen Fakültesi adını alan fakültemiz bünyesinde, Biyoloji, Bilgisayar Bilimleri, Fizik, İstatistik, Kimya ve Matematik Bölümleri olmak üzere toplam 6 bölümden oluşmaktadır.

Fakültemizin Fizik, Matematik, İstatistik bölümlerinde yüksek lisans ve Doktora programları, Bilgisayar Bilimleri bölümünde yüksek lisans programları bulunmaktadır.

Fen Fakültesi bünyesinde 2 konferans salonu, 18 derslik, 4 tanesi bilgisayar donanımlı olmak üzere, araştırma ve öğrenci kullanımı için toplam 36 laboratuvarı bulunmaktadır. Fakültemiz araştırma sonuçlarını SCI ve SCI-Expanded kapsamındaki dergilerde yayınlanmaktadır.

Son güncelleme: 08.11.2017 21:51