Hoşgeldiniz,

 

XI. Ulusal Kil Sempozyumu’na şimdiye kadar yaklaşık 90 değerli bildirinin gelmiş olması ileriye dönük olarak umutlandırıcı ve sevindiricidir. Katılımınız için teşekkür ediyoruz.

 

Önceki 10 sempozyumun tarihsel gelişimi incelendiğinde konuların kil minerolojisi ve hammadde özelliklerinden teknolojik gelişmelere doğru kaydığı gözlenmektedir. XI. sempozyumda da sunulan bildirilerin daha çok teknoloji ağırlıklı olması, kil ile ilgili araştırmaların teknolojik problemlerin çözümüne doğru yöneldiği ve bu yönelimin daha da artacağı izlenimini uyandırmaktadır. Kil yataklarının yer ve özelliklerinin belirlenmesi az çok tamamlandığından, bundan sonraki araştırmaların bu yatakların ekonomik değerlendirilmesine doğru kayacağı öngörülmektedir.

 

Sizin katılımınızla çok başarılı bir sempozyum geçireceğimize inanıyoruz.

 

Sempozyumun Yeri

Sempozyum, Tarihi Konak Meydanı’na yakınlığı ve merkezi konumundan dolayı, Ege Üniversitesi, Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nde gerçekleştirilecektir. 1. gün yapılacak olan Panel’e Buca Belediyesi ev sahipliği yapacaktır.

 

Ulaşım

Sempozyumun yapılacağı AKM’ne Bornova’dan Metro ve Belediye Otobüsleri ile ulaşmak mümkündür. AKM’nin karşısında  metro istasyonu olup, Bornova – Konak arası 15 dakikadır. Ege Üniversitesi Misafirhanesi’nden metro istasyonuna yürüyerek ulaşılabileceği gibi,  otobüslerle de ulaşılabilir.

 

İklim

İzmir’de Eylül ayı, yaz aylarına oranla serin olmasına karşın, hava sıcaklığı gündüz 30 – 35 °C iken, gece 20 °C’ye düşer.

 

Uluslararası  İzmir Fuarı

26 Ağustos – 10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmekte olan Uluslararası İzmir Fuarı, Sempozyum süresince gezilebilir.
 

Sözel ve Poster Sunumlar

Bildiri sunumlarının yapılabilmesi ve bir yayın olarak kitapta yer alabilmesi için aşağıdaki koşulların sağlanması gerekmektedir.

1.  Eleştirmenlerden olumlu yanıt alınması,

2.  Yazarlardan en az birinin sempozyum ücretini yatırarak 30 Mayıs’a kadar kaydını yaptırmış olması.

 

Yarışmaya Katılım Koşulları

1.  2000 yılı ve daha sonra yapılmış diploma projesi, yüksek lisans ve doktora tezleri yarışmaya katılabilir.

2.  Yarışmaya katılacak çalışmaların 30 Mayıs’a kadar gönderilmesi gerekmektedir.

Yarışmada birincilik alan çalışmalar son gün sözlü olarak sunulacaktır.
Yarışmaya katılan tüm sunumların, yayın haklarını kaybetmemeleri için, yalnızca özetleri bildiriler kitabında yer alacaktı