Anasayfa Davetli Konuşmacılar

Prof. Dr. Metin Akay, Huston Üniversitesi,  ABD
http://www.egr.uh.edu/bioe/faculty/


Doç. Dr. Selim Eskiizmirliler,  LNRS, CNRS UMR7060, Paris Descartes Üniversitesi, Fransa
http://www.aass.oru.se/~ser/

Çalışma alanı:

Komputerize sinirbilim, Yapay nöral ağlar,öğrenme algoritmaları,robot bilimi ve akıllı control sistemleri, dijital sinyal ve görüntü işleme, patern tanımlama, bilgisayarlı control, akıllı tıbbi tanılama sistemleri


Prof Dr. Ayşe Karaduman, Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü
http://www.ftryo.hacettepe.edu.tr/incele.php?id=MjI=

1982 yılında H.Ü.Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'ndan mezun olmuştur. H.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde 1986 yılında bilim uzmanlığı, 1989 yılında doktora çalışmalarını tamamlamıştır. Protez ortez ve kas hastalıklarında fizyoterapi rehabilitasyon konularında Almanya, İngiltere ve Danimarka'da gözlemci olarak çalışmalara katılmış, beş uluslar arası projede araştırmacı olarak yer almıştır. 1993 yılında doçent, 1999 yılında profesör unvanı almıştır. Halen Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'nda Kas hastalıkları ünitesi sorumlusu olarak öğretim üyeliği görevine devam etmektedir.
Çalışma Alanı:Nöromusküler Hastalıklar ve Rehabilitasyonu, Geriatrik Rehabilitasyon


Dr. Arzu Demirel, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Antropoloji Bölümü
http://mehmetakif.edu.tr/index.php?type=0002&page=benim&user=arzudemirel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Antropoloji Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak görev yapmaktadır. Demirel, Ankara Üniversitesi, Antropoloji Bölümü’nden mezun olmuş ve bu bölümde 1996–2000 yılları arasında Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. Demirel, doktora derecesini Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Antropoloji (Paleoantropoloji) Anabilim Dalı’ndan “Karain Mağarası Mikrofauna Tafonomisi” konulu tez ile 2007 yılında almıştır. Çeşitli kazılarda 1990 yılından bu yana antropolog olarak görev alan Arzu Demirel’in tafonomi ve çeşitli iskelet serileri üzerine yayın ve çalışmaları bulunmaktadır.

Fabio Rossi, Miomedikal Mühendis, BTS Bioengineering, Milano, İtalya
Giuseppe Ghidoli, Biomedikal Mühendis, BTS Bioengineering, Milano, İtalya

Manuela Galli, “Politecnico di Milano” Üniversitesini mekanik mühendisi olarak bitirmiştir (Temmuz 1991).

Manuela Galli, “Politecnico di Milano” Üniversitesini mekanik mühendisi olarak bitirmiştir (Temmuz 1991).Klinik Araştırmalarda Multifaktoryal Hareket Analizi konulu Doktora Tezi ile 1996’da Biyomekanide Uygulamalı Mekanikler alanında PhD ünvanı almıştır. Politecnico di Milano üniversitesi Biyomühendislik departmanında araştırmacı ve “Fonksiyonel Değerlendirme Laboratuarı” ile “İnsan Hareketinin Analizi ve Sentezi” konusunda Biyomedikal Mühendislik dersleri vermektedir. “IRCCS San Raffaele Pisana” enstitüsünün “Yürüyüş Analizi Laboratuarı” ve “Politecnico di Milano” Üniversitesinin Biyomühendislik Bölümünde bulunan “ Postür ve Hareket Analizi Laboratuarından sorumludur. Klinik uygulamalarda hareket analizi üzerine Uluslararası hakemli dergilerde basılmış çeşitli bilimsel çalışmaları bulunmaktadır. 

 

 
Duyurlar/News

21. yüzyılda sağlık bilimleri ve teknolojinin kesişmesi meslekler arası integrasyonun önemini vurgulamaktadır. Sağlık bakımından insan hareketi özellikleri gözönüne alındığında bu alan sadece sağlık bilimcilerin değil, aynı zamanda klinikte hastaların değerlendirilme ve tedavilerinde son derece önemli yer tutan ekipmanları geliştirerek sağlık bilimcilerin kullanımına sunan mühendislerin de çalışma alanıdır. Bu nedenle “Hareket Bilimi”  sağlık bilimleri ve mühendislik bakışı ile farklı açılardan tartışılması gereken temel konulardan biridir.


Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 3-7 Mayıs 2010 tarihleri arasında düzenleyeceği,  alanında önemli çalışmalar yapmış bilimadamları ile tartışma olanağı bulacağınız  Sağlık Bilimleri ve Mühendisklik Bakışı ile Hareket Bilimi” özel toplantısında sizlere evsahipliği yapmaktan onur duymaktayız.