SBT

Anasayfa Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü

Programın Amacı

Beden eğitim ve spor programının amacı, insanın fizyolojik ve psikolojik kapasitesini sporda en yüksek verim elde edebilmek üzere yönlendirebilen ve kapasiteyi geliştirici teknikleri uygulayabilen sporcuları ve spor eğiticilerini yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Beden eğitimi ve spor programında eğitim süresi 4 yıldır. Programda spor biyolojisi ve uygulamalı fizyoloji, fonksiyonel anatomi ve kineziyoloji, ilkyardım ilkeleri, spor psikolojisi, egzersiz fizyolojisi, psikososyal açıdan spor gibi dersler okutulmaktadır.

Gereken Nitelikler

Beden eğitimi ve spor programına girmek için, öncelikle sporun belli bir dalında yetenekli olmak gereklidir. Bu alanda çalışan insanlar bir anlamda eğitici olarak görev yaptıkları için, insanlarla iyi iletişim kurabilmek, sabırlı ve dayanıklı olabilmek bu alanda başarıyı arttırıcı faktörlerdir.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler

Beden eğitimi ve spor programını bitirenler "Antrenör" olarak görev yaparlar. Antrenörler insanların hangi spor türüne ne derece yatkın olduğunu saptar ve bireyleri yetenekleri doğrultusunda eğitirler

Çalışma Alanları

Antrenörler (spor eğitimcileri) Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda, üniversitelerde, okullarda, spor kulüplerinde görev alabilirler

BÖLÜMÜMÜZDEN HABERLER

Anrenörlük Eğitimi bölümü Yetenek Sınavı Klavuzu güncellenmiştir.

Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümü Yetenek Sınavı Klavuzu güncellenmiştir.

FAYDALI BAĞLANTILAR

Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Yerleşkesi 35340 İnciralti - İZMİR /Türkiye
+ 90(232) 412 97 01
+90(232) 412 97 19