"GÖSTERİ SANATLARINDA MESLEKİ EĞİTİM" SEMPOZYUMU 14-15 OCAK 2010
Konu: “Mişli Sanatlarda Görünmeyen Eller Projesi“ kapsamında düzenlenecek;
“GÖSTERİ SANATLARINDA MESLEKİ EĞİTİM” SEMPOZYUMU Türkiye’de faaliyet gösteren devlet tiyatroları, devlet opera ve balesi, şehir tiyatroları, özel tiyatrolar ve diğer tüm “sahne sanatları alanlarında”, ihtiyaç duyulan Sahne terzisi ( erkek), Sahne terzisi ( kadın), Sahne perukacısı, Sahne kunduracısı, Sahne makyajcısı, Sahne şapkacısı, Sahne ressamı, alanlarında, işgücü ihtiyacına cevap verebilecek nitelikler ve becerilerle donanmış, eğitimli ve alanın pratiklerini de deneyimlerine katmış, bir işgücü yetiştirmeyi hedefleyen projenin faaliyetlerinin bir parçası olan bu sempozyum ile; Kamuoyu ve üst düzey yetkililerinin, sahne ve gösteri sanatları alanlarında nitelikli işgücü kollarına ihtiyaç duyulduğuna dikkatleri çekilebilecek , bu alanda gerek orta öğretimlerde gerek yüksek öğretimlerde bazı branşlarda eğitimlerin verilebilmesi vurgulanacaktır. Buna paralel olarak bu eğitimlerin içeriklerinin neler olması gerektiği, öğrenci kaynağının ve de eğitmen niteliklerinin yanı sıra yurtdışında süregelen bu alandaki eğitimlerle nasıl paralellik kurulacağı da belirlenecektir. “GÖSTERİ SANATLARINDA MESLEKİ EĞİTİM” sempozyumu ile eğitim kurumları altında verilmesi önerilecek “gösteri alanlarına yönelik mesleki eğitimlerin ” niteliklerini belirleyecek, sorun ve çözüm önerileri gerilecektir.
SEMPOZYUM KONU BAŞLIKLARI
- Gösteri Sanat Dallarına Yönelik Mesleki Eğitimde Eğitmen Sorunu - Gösteri Sanat Dallarına Yönelik Mesleki Eğitimde Örgütlenme - Gösteri Sanat Dallarına Yönelik Mesleki Eğitimde Öğrenci Kaynakları - Gösteri Sanat Dallarına Yönelik Mesleki Eğitimde Finans ve Alt Yapı Sorunları -Gösteri Sanat Dallarına Yönelik Mesleki Eğitimde “Öğretim Program” Önerileri ve Eleştirileri -Gösteri Sanat Dallarına Yönelik Mesleki Eğitimde Yurt İçi ve Yurt Dışı Eğitim Programlarıyla Eşgüdüm. -Gösteri Sanat Dallarına Yönelik Mesleki Eğitimde Disiplinler Arası İlişkiler -Gösteri Sanat Dallarına Yönelik Mesleki Eğitimde Kuram ve Uygulama Diğer taraftan bu sempozyum ile, bu işgücü kollarının istihdam potansiyeline sahip olduğu konusunda kamuoyu ve üst düzey yetkililerinin dikkatlerinin çekilmesi ve konu ile ilgili duyarlılıklarının arttırılması hedeflenmektedir.
Sempozyum Başvuru Formu İçin Tıklayınız! Sempozyum Bildiri Koşulları İçin Tıklayınız! Sempozyum Bilim Kurulu İçin Tıklayınız!
BİLDİRİ SUNUMLARININ EN GEÇ 13 KASIM 2009 TARİHİNE KADAR 200 KELİMEYİ AŞMAYAN BİLDİRİ ÖZETLERİNİ BAŞVURU FORMLARIYLA BİRLİKTE sahnesanatlari@deu.edu.tr ADRESİNE GÖNDERMELERİ GEREKMEKTEDİR.
|
Bu yayın Avrupa Birliği desteği ile oluşturulmuştur. Bu yayının içeriklerinin sorumluluğu yalnızca Dokuz Eylül Üniversitesi ve proje ortağı İzmir Devlet Tiyatrosu'na aittir ve hiç bir şekilde Avrupa Birliği'nin görüşlerini yansıtmamaktadır. |