Hakkımızda

Dokuz Eylül Üniversitesi Robot Topluluğu 2005 yılında Mühendislik Fakültesi öğrenci topluluğu olarak kurulmuştur. 2019 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi altında toplanan tüm öğrenci toplulukları ile beraber Üniversitemiz öğrenci grupları arasında yerini almıştır. Temel olarak amacı, Elektrik ve Elektronik mühendisliği, Makina Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri olmak üzere tüm Mühendislik Fakültesi bölümlerinden ilgili öğrencileri çok disiplinli robot projeleri ve çalışmaları etrafında toplamak ve onlara temel robotik alanlarda bilgi ve deneyim kazandırmaktır. Topluluk içindeki çalışma gruplarına kendi istekleri ile katılan öğrencilerin çok disiplinli alanlarda takım çalışması yapma tecrübesi kazanmasını, öğrenme ve sorumluluk alma yöntemlerini geliştirmesini ve sosyal bir ortamda beraberce başarma duygusunu tatmalarını da amaçlamaktayız. Yüzün üzerinde üyesi ve sekiz civarında çalışma grubu ile topluluğumuz, üniversitemiz ve ülkemiz robot bilgi birikimine katkı vermeye devam etmektedir. Hedef Faaliyetlerimiz Üyeleri tarafından oluşturulan çalışma gruplarınca planlanan eğitimler yoluyla diğer üye ve öğrecilere eğitim seminerleri düzenlemek. Üyeleri arasında serbest robot günleri ve yarışmalar düzenlemek Ulusal ve Uluslararası robot yarışmalarına katılım için takımlar oluşturmak Ulusal bazda robot yarışmaları düzenlemek için altyapı ve tecrübeli bir ekip hazırlama çalışmaları yapmak.